Jídelní lístek

STUDENÝ PŘEDKRM

Jemný kozí sýr s granátovým jablkem a salátkem, opečená bagetka
Doporučené víno – bílé suché (např. Sauvignon)
75,-

TEPLÝ PŘEDKRM

U nás vyuzený filet z kapra s pěnou z fenyklu, blanšírovanou brokolící a mladou mrkví
Doporučené víno – bílé suché (např. Johaniter)
75,-

POLÉVKY

Silný kohoutí (slepičí) vývar s masem, kořenovou zeleninou a nudlemi 55,-
Další výborné polévky dle denní nabídky!

DĚTSKÁ JÍDLA

Kuřecí řízeček (smažený nebo „na přírodno“), bramborové pyré
Doporučené víno – nealko Revine white
84,-
Rybí filé s restovanou zeleninou, bramborové pyré
Doporučené víno – nealko Revine white
84,-
Bramborové noky s rajčatovou omáčkou a bazalkou
Doporučené víno – nealko Revine white
75,-

K VÍNU A PIVU

Domácí škvarková pomazánka zdobená červenou cibulí, chlebová oplatka, chléb
Doporučené víno – červené (např. Svatovavřinecké)
89,-
Smažené bramborové chipsy s domácí chilli majonézou
Doporučené víno – červené (např. Frankovka)
68,-
Sedlácké prkénko (uzené maso, bokovina, klobásek, okurek, nakládaná cibulka, jablečný křen), pečivo
Doporučené víno – červené (např. Dornfelder)
135,-
Domácí vyuzené sýry různých druhů z naší udírny, pečivo
Doporučené víno – bílé svěží (např. Müller Thurgau)
125,-

ZELENINOVÝ SALÁT

Salát z červené řepy, černé čočky beluga s medem a cherry rajčat, grilovaný kozí sýr, bylinková bageta
Doporučené víno – bílé polosuché (např. Sauvignon)
189,-
Hráškový karbanátek s restovanou brokolicí, mladou mrkví a hráškovými lusky *
Doporučené víno / Recommended wine – bílé polosuché (např. Müller Thurgau)

* na požádání bramborové pyré místo lusků

154,-

HLAVNÍ CHODY

Kuřecí medailonky na bylinkách s pečeným bramborem plněným směsí z ementálu, sušených rajčat a jarní cibulky
Doporučené víno – bílé polosuché (např. Sylvánské zelené)
168,-
Konfitované kachní stehno, červené zelí s rozinkami a skořicí, domácí bramborový knedlík, opečená cibulka
Doporučené víno – červené (např. Cabernet Cortis)
198,-
Pomalu pečený libový vepřový bok s cibulovým zelím, domácí opečený bramborový knedlík, opečená cibulka
Doporučené víno – červené (např. Alibernet)
169,-
Bramborové laty omaštěné sádlem, kysané zelí s výpekem, u nás vyuzené maso, opečená cibulka
Doporučené víno – červené suché (např. Svatovavřinecké)
159,-
Jemná koprová omáčka, falešná hovězí svíčková, zastřené vejce, domácí špekový knedlík
Doporučené víno – bílé suché (např. Rulandské Šedé)
187,-
Steak z vyzrálého hovězího pupku s pepřovou omáčkou, poctivé steakové hranolky, peřinka z trhaných salátů
Doporučené víno – červené těžší (např. Alibernet)
245,-
Hovězí líčka dušená na červeném víně s restovanou feferonkou* a slaninou, bramborové pyré
Doporučené víno – červené (např. Rulandské modré)
* na požádání bez feferonky
178,-

SOUS-VIDE SPECIALITY

Sous-vide – moderní a k surovině šetrná kuchařská metoda, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném obalu ve vodní lázni s řízenou teplotou. Takto vakuované potraviny se pošírují po různě dlouhou dobu. Většinou jde o několik hodin – někdy až 72 – při přesně vypočítané teplotě, která je nižší než bod varu (nejčastěji při teplotě v rozmezí 55 – 60 °C). Záměrem je zachovat přirozenou chuť, šťávu a texturu kvalitní potraviny.

Steak z telecí kotlety (sous-vide), silná omáčka z kořenové zeleniny a nakládané šalotky, bramborové pyré
Doporučené víno – červené suché (např. Cabernet Sauvignon)
295,-
Srnčí hřbet (sous-vide) s omáčkou demi-glace, restovanou mrkví a hráškovými lusky, pečené brambůrky na rozmarýnu
Doporučené víno – těžší červené (např. Alibernet)
335,-

RYBÍ SPECIALITY

Čerstvé ryby nakupujeme podle aktuální sezonní nabídky v blízkém Rybářství Hodonín, které je specializované na chov sladkovodních ryb. Mezi jeho nejvýznamnější chovné rybníky patří rybník Dvorský, Novodvorský, Písečný, Komárov, Bojanovický, Lužický, Nad sádkami, Výtopa a další. Informujte se u naší obsluhy o dnešní nabídce.

Filet nebo steak z čerstvé ryby, bazalkovo – bramborové pyré, grilovaná zelenina
Doporučené víno – bílé suché s nižším alkoholem (např. Neuburské)
221,-

HLAVNÍ CHODY SLOVÁCKÉ SLADKÉ KUCHYNĚ

Tato sladká jídla patří mezi „poklady“ regionální kuchyně a skutečně se připravují po mnoho generací na Kyjovsku a Slovácku až dodnes. Jejich charakteristikou je použití prostých surovin a tradičních náplní. Oč jednodušší jsou suroviny, o to náročnější je příprava vyžadující zkušenost a zručnost. Tato jídla Vám servírujeme na tradičním malovaném keramickém nádobí.

Domácí pěry (šišky) z pařeného těsta plněné tvarohem s povidly, sypané mákem a polité rozpuštěným máslem
Doporučené víno – polosladké (např. Chardonnay)
125,-
Domácí bramborové patenty (placky) plněné povidly a mákem
Doporučené víno – bílé polosladké (např. Pálava)
135,-

PŘÍLOHY

Salát z čerstvé zeleniny dle aktuální nabídky 49,-
Restovaná zelenina dle aktuální nabídky 59,-
Pečivo, přílohy a přílohové omáčky dle aktuální nabídky

DEZERTY

Čokoládový řez (čokoláda ze 70% kakaa) s čerstvým ovocem a smetanovým krémem
Doporučené víno – rose polosladké (např. Frankovka Rose)
59,-
Hruškový štrůdl s rozinkami a domácí šlehačkou
Doporučené víno – bílé sladké lehce naperlené (např. Morávia Moscáto)
69,-
Patent od staré makovice a trnkového stromu
Doporučené víno – bílé polosladké (např. Tramín červený nebo Pálava)
45,-

ZMRZLINA

Skvělou kozí zmrzlinu pro Vás nakupujeme na farmě manželů Vlčkových, která hospodaří již několik let v ekologickém prostředí se stádem dospělých 70 koz a mnoha kůzlat. Ochutnejte tuto vynikající plně přírodní zmrzlinu, která bude chutnat Vám i Vašim dětem. Příchutě dle aktuální nabídky.

Kozí zmrzlina s čerstvou šlehanou smetanou a strouhanou čokoládou
Doporučené víno – bílé perlivé (např. Moscato Moravia)
59,-
Příplatek za další samostatný kopeček 39,-

Smluvní ceny jsou uvedeny vč. DPH. Informace o obsažených alergenech poskytne obsluha na vyžádání zákazníka