Gastronomické akce

Každou chvíli jiné speciality, přijďte ochutnat!

Restaurace - soukromá akce

Steaky

25. až 26. 11. 2017

Mlynářská restaurace si pro vás na poslední listopadový víkend připravila několik druhů šťavnatých steaků. Jedná se o doplněk ke stálému jídelnímu lístku, který bude k dispozici celý víkend. Přijďte i vy ochutnat ty nejlepší steaky na Slovácku na Bukovanský mlýn!


Šťavnatý kus pořádného masa připravený na grilu nebo pečený na pánvi. To je steak. V mlynářské restauraci Vám nabídneme hned několik druhů steaků připravených z toho nejlepšího masa vybraného naším šéfkuchařem. Dáte přednost klasickému hovězímu či zkusíte nějakou specialitu? To už necháme na Vás. A tuto „flákotu“ Vám naservírujeme dle Vaší chuti – ať už máte raději rare, medium či well, u nás si zaručeně pochutnáte.

K vynikajícím pokrmům patří i sklenička dobrého vína, proto si u nás ze soboty na neděli můžete rezervovat i ubytování a udělat si krásný romantický večer. Ke zpříjemnění ubytování od nás obdržíte jako pozornost láhev vína Dornfelder z vinařství Štěpán Maňák. V případě zájmu o ubytování, doporučujeme rezervaci co nejdříve, k dispozici jsou poslední volné pokoje.

Doporučujeme včasnou rezervaci na tel. 518 618 011 nebo 775 700 114 či mailem .

IMG_2013 steaky

Zabijačkové speciality

9. až 10. 12. 2017

V mlynářské restauraci Vám tento víkend mimo náš běžný jídelní lístek nabídneme ty nejlepší zabijačkové speciality!


Ochutnali jste někdy pravou moravskou zabijačku? Srdečně Vás zveme na zabijačkové dobroty. Přijďte si pochutnat na jitrnici, jelítku, zabijačkové polévce, voňavém ovaru či zabijačkovém masu z kotle. Tomu nelze odolat. V sobotu večer Vás bude u dobrého jídla doprovázet náš skvělý harmonikář pan Ota Stránský. Doporučujeme rezervaci předem. U nás si zaručeně pochutnáte! Těšíme se na Vás!

 

Rybí speciality na Bukovanském mlýně

11. až 14. 1. 2018

Mlynářská restaurace Bukovanského mlýna již tradičně pořádá v lednu rybí speciality. Tato gastronomická akce si rok od roku získává stále více příznivců. Rybí pokrmy jsou připraveny z čerstvých ryb z moravských rybníků a řek. Nabízíme jen opravdu místní ryby, které patří do moravské kuchyně.


Mlynářská restaurace Bukovanského mlýna již tradičně pořádá v lednu rybí speciality. Tato gastronomická akce si rok od roku získává stále více příznivců. Rybí pokrmy jsou připraveny z čerstvých ryb z moravských rybníků a řek. Nabízíme jen opravdu místní ryby, které patří do moravské kuchyně.

Festival řízků

1. až 4. 2. 2018

Podle legendy slavný vojevůdce v dopise císaři Františku Josefovi I. doporučil pochoutku, se kterou se seznámil v Benátkách. Jednalo se o kotletu obalovanou směsí strouhanky a parmazánu. Císařský kuchař však parmazán k dispozici neměl a nahradil jej moukou a vejcem.


Podle legendy slavný vojevůdce v dopise císaři Františku Josefovi I. doporučil pochoutku, se kterou se seznámil v Benátkách. Jednalo se o kotletu obalovanou směsí strouhanky a parmazánu. Císařský kuchař však parmazán k dispozici neměl a nahradil jej moukou a vejcem. Vynalezl tak vídeňský řízek. Šťavnatý, dobře usmažený řízek se stal oblíbeným pokrmem a je již po mnoho let stálicí i v českých domácnostech. Poměrně jednoduché jídlo se na našich stolech objevuje jako rychlá večeře i sváteční oběd. Obliba tohoto jídla je stále neutuchající. Smažený řízek se dá udělat téměř z každého masa. V r. 2016 jsme pro Vás tedy na Bukovanském mlýně připravili 1.ročník Festivalu řízků.

Jste srdečně vítáni!

Zvěřinové hody

22. až 25. 2. 2018

Zvěřinové hody jsou jednou z nejoblíbenějších a hojně navštěvovaných akcí. Speciality našeho šéfkuchaře můžete ochutnat již od čtvrtka!


Kapitola zvěřiny a zvěřinových specialit, je součástí snad každé kuchařské knihy, ovšem již dávno pominuly doby, kdy zvěřina byla pravidelnou součástí našeho jídelníčku.
U nás se zvěřinové hody staly již tradiční akcí, pořádanou minimálně dvakrát do roka! Po celý víkend můžete ochutnat v Mlynářské restauraci výběr tradičních i méně tradičních zvěřinových specialit, které lahodí nejen oku, ale především chuti. Tak neváhejte a přijďte i Vy ochutnat to nejlepší z našich lesů!
Budeme se těšit na vaši návštěvu!

Menu

Dny slovenské kuchyně

17. až 18. 3. 2018

Slovenská kuchyně je v mnoha ohledech podobná té české, možná i proto je mezi českými gurmány i širokou veřejností velmi oblíbená. I přesto, že jsme si však s našimi slovenskými sousedy tak blízcí, najdeme ve slovenské gastronomii mnoho odlišností.


Slovenská kuchyně je v mnoha ohledech podobná té české, možná i proto je mezi českými gurmány i širokou veřejností velmi oblíbená. I přesto, že jsme si však s našimi slovenskými sousedy tak blízcí, najdeme ve slovenské gastronomii mnoho odlišností. Mezi tradiční pokrmy patří například brynzové halušky se slaninou, živáňská pečínka, guláš z berana, pečené husí stehno, sladké nadýchané pirohy nebo bramborové šulánky s mákem či opečenou strouhankou. Zapomenout nemůžeme ani na tak typickou kyselicu, tedy hustou zelnou polévku s uzeninou a kysanou smetanou. Už se vám sbíhají sliny? Odložte vařečky! Tradiční slovenské dobroty vám nabídneme na Bukovanském mlýně!

Můžete se těšit na tradiční pokrmy z kvalitních čerstvých surovin.

Nezapomeňte si včas rezervovat stůl v restauraci. Číslo k nám je 518 618 011.

Těšíme se na Vaši návštěvu.

menu1

_Živáňská pečínka z pravej svíčkovej 8Střapačky 007 vepřové žebro