Gastronomické akce

Každou chvíli jiné speciality, přijďte ochutnat!

Tradiční košt vín na Bukovanském mlýně

22. 4. 2017

Všechny milovníky moravských vín zveme na košt vín, který se na Bukovanském mlýně stal již tradiční akcí. Svá vína zde prezentují výhradně profesionální vinařství spolupracující s Mlynářskou restaurací.


Všechny milovníky moravských vín zveme na košt vín, který se na Bukovanském mlýně stal již tradiční akcí. Svá vína zde prezentují výhradně profesionální vinařství spolupracující s Mlynářskou restaurací.

Košt se koná v prostorách našeho tradičního kvelbeného vinného sklepa. K tanci a poslechu Vám zahraje cimbálová muzika. V ceně vstupenky je zahrnuta degustační sklenička s potiskem, katalog vín a poukaz na nákup vín. Pro zpříjemnění celé akce Vás čeká i pravá slovácká tombola! Přijďte zkusit svoje štěstí a ochutnat výborná moravská vína! Doporučujeme také ochutnat dobroty z našeho nového jídelního lístku v Mlynářské restauraci.

Přijeďte strávit příjemný den na Bukovanském mlýně a ochutnat skvělá vína od profesionálů.
Těší se na Vás
Kolektiv Bukovanského mlýna

Bukovanský gulášek

6. 5. 2017

Gastronomické klání patří již mezi tradiční květnové soutěže o nejlepší gulášek v Bukovanech. První ročník soutěže se konal v roce 2010 a od té doby si získal velkou oblibu jak mezi účastníky, tak mezi návštěvníky.


Gastronomické klání patří již mezi tradiční květnové soutěže o nejlepší gulášek v Bukovanech. První ročník soutěže se konal v roce 2010 a od té doby si získal velkou oblibu jak mezi účastníky, tak mezi návštěvníky. Do soutěže se každoročně zapojují týmy z mikroregionu Babí Lom, který sdružuje celkem 11 obcí z okolí Kyjova, ale i další nadšené skupiny. Soutěžní týmy vaří přímo před diváky svůj originální guláš, který je hodnocen odbornou porotou. Velkou oblibu si získal i bohatý doprovodný program, který je zaměřen na nejen na lidovou tradici a folklor, ale i na další žánry. Pro děti jsou připraveny zajímavé atrakce (projížďky na konících či skákací hrady) a můžou zde strávit příjemné odpoledne. Každoročně přivítá areál Bukovanský mlýn pří příležitosti této akce více a více lidí.

Přihlášky týmů

Již nyní je možné přihlásit se jako soutěžní tým pro rok 2017 a bojovat tak o putovní kotlík! Vaříte ten nejlepší gulášek a chcete si zasoutěžit? Máte možnost své kulinářské umění předvést široké veřejnosti a zúčastnit se tradičního klání na Bukovanském mlýně. Své přihlášky zasílejte nejpozději do 31.3.2017 na mail . Případné dotazy ráda zodpoví Magdalena Hoxha na výše uvedeném emailu či telefonicky na 778 747 293.

Program 2017

Bukovanský gulášek

sobota 6.května 2017

Soutěž o nejlepší guláš a spousta zábavy pro celou rodinu –  VIII. ročník

VSTUP ZDARMA

Program:

07:00              začátek vaření gulášků slavnostním výstřelem

10:00              zahájení akce pro veřejnost, představení soutěžních týmů

10:00-14:00    k vaření, poslechu a dobré náladě hraje multižánrová skupina ŠUFA z Kyjova

11:30-14:00    výdej degustačních porcí guláše do vyprodání

hodnocení porotou

14:00              vyhlášení výsledků soutěže o nejlepší guláš roku 2017

14:15-18:30    pódiová vystoupení pod mlýnem

  • ŽELEZNÝ ZEKON – populární bavičské a silácké vystoupení

držitele několika zápisů v Guinnesově knize rekordů

  • CM DANAJ  a taneční soubor ze Strážnice
  • MAŽORETKY DEJNA z Kyjova – oceňované na českých, evropských i světových soutěžích
  • HELEMESE – skvělá “šanson-punk“ kyjovská kapela, která Vás nenechá v klidu…

 Moderuje LADIK ŠIMEČEK

Bohatý doplňkový program:

  • DĚTSKÉ MĚSTEČKO (projížďky na konících, kontaktní kozí výběh, skákací hradřetízkový kolotoč, fotbálek, dětská dílna..)
  • MINIGOLF, LUKOSTŘELBA a STEZKA „bosou nohou“
  • PROHLÍDKY Z ROZHLEDNY (výstava)
  • STÁNKOVÝ PRODEJ (lidové výrobky, gastronomické speciality..)
  • BOHATÉ OBČERSTVENÍ  (restaurace, zahradní restaurace, gril, pivo, zmrzlina…)
  • OCHUTNÁVKY VÍNA

foto 31.3. 139 foto 31.3. 176 foto 31.3. 179 IMG_2840 IMG_2860 IMG_2864 IMG_2892 IMG_2962 IMG_2966 IMG_2977 IMG_2989 IMG_20160507_112743

Zvěřinové hody

19. až 22. 10. 2017

Zvěřinové hody jsou jednou z nejoblíbenějších a hojně navštěvovaných akcí. Speciality našeho šéfkuchaře můžete ochutnat již od čtvrtka!


Kapitola zvěřiny a zvěřinových specialit, je součástí snad každé kuchařské knihy, ovšem již dávno pominuly doby, kdy zvěřina byla pravidelnou součástí našeho jídelníčku.
U nás se zvěřinové hody staly již tradiční akcí, pořádanou minimálně dvakrát do roka! Po celý víkend můžete ochutnat v Mlynářské restauraci výběr tradičních i méně tradičních zvěřinových specialit, které lahodí nejen oku, ale především chuti. Tak neváhejte a přijďte i Vy ochutnat to nejlepší z našich lesů!
Budeme se těšit na vaši návštěvu!

Svatomartinské husí a kachní hody

9. až 12. 11. 2017

Ke Svatému Martinu neodmyslitelně patří i Svatomartinská husa. Vychutnejte si tento tradiční pokrm v restauraci Bukovanský mlýn.


Původ spojitosti mezi svatým Martinem a husou můžeme nalézt také v legendě, která praví, že svatý Martin se před svou volbou biskupem ze skromnosti skrýval v husníku, ale husy ho svým kdákáním prozradily a tak nyní za trest pykají na svatomartinském pekáči. Martinská husa je také spojena s otevíráním nových, Svatomartinských vín. Vinné sklepy jsou začátkem listopadu již „vyčištěny“ od starších ročníků vín a do sudů přichází víno mladé.

Na Bukovanském mlýně pro Vás již několik let pořádáme jak tradiční otevírání Svatomartinských vín, tak gastronomickou akci Svatomartinské husí a kachní hody. Přijďte i Vy na výtečné husí a kachní speciality od našich zkušených kuchařů a nezapomeňte ochutnat i sklenku lahodného Martinského vína!

Těšíme se na Vaši návštěvu.

Steakové speciality

24. až 26. 11. 2017

Mlynářská restaurace si pro vás na poslední listopadový víkend připravila novinku! Přijďte ochutnat ty nejlepší steaky na Slovácku na Bukovanský mlýn!


Šťavnatý kus pořádného masa připravený na grilu nebo pečený na pánvi. To je steak. V mlynářské restauraci Vám nabídneme hned několik druhů steaků připravených z toho nejlepšího masa vybraného naším šéfkuchařem. Dáte přednost klasickému hovězímu či zkusíte nějakou specialitu? To už necháme na Vás. A tuto „flákotu“ Vám naservírujeme dle Vaší chuti – ať už máte raději rare, medium či well, u nás si zaručeně pochutnáte.