Připravované akce

Přehled připravovaných akcí na mlýně

Zvěřinové hody

19. až 22. 10. 2023

Zvěřinové hody na Bukovanském mlýně nejsou jen obměnou jídelního lístku, ale tradičním svátkem dobrého jídla a vzdáním holdu české myslivosti. Vychutnejte si to nejlepší z našich luhů a hájů moderně a pestře!


Kapitola zvěřiny a zvěřinových specialit, je součástí snad každé kuchařské knihy, ovšem již dávno pominuly doby, kdy zvěřina byla pravidelnou součástí našeho jídelníčku.

U nás se zvěřinové hody staly již tradiční akcí, pořádanou minimálně dvakrát do roka! Již od čtvrtku můžete ochutnat v Mlynářské restauraci výběr tradičních i méně tradičních zvěřinových specialit, které lahodí nejen oku, ale především chuti.

V sobotu od 19 hodin vám v rámci akce zahraje harmonikář vstup ZDARMA.

Tak neváhejte a přijďte i Vy ochutnat to nejlepší z našich luhů a hájů!

Doporučujeme rezervaci stolu i ubytování předem na tel. +420 518 618 011, +420 775 700 114 nebo na e-mailu .

Budeme se těšit na Vaši návštěvu!

 

Husí a kachní hody

9. až 12. 11. 2023

Ke Svatému Martinu neodmyslitelně patří i Svatomartinská husa. Vychutnejte si tento tradiční pokrm v restauraci Bukovanský mlýn.


Původ spojitosti mezi svatým Martinem a husou můžeme nalézt také v legendě, která praví, že svatý Martin se před svou volbou biskupem ze skromnosti skrýval v husníku, ale husy ho svým kdákáním prozradily a tak nyní za trest pykají na svatomartinském pekáči.

Martinská husa je také spojena s otevíráním nových, Svatomartinských vín. Vinné sklepy jsou začátkem listopadu již „vyčištěny“ od starších ročníků vín a do sudů přichází víno mladé.

Přijďte i Vy na výtečné husí a kachní speciality od našich skvělých kuchařů. Svatomartinská vína v nabídce po celou dobu konání gastroakce. Ochutnat můžete po skleničce, nebo pro Vás otevřeme celou láhev.

V sobotu od 19:00 Vám večer zpříjemní harmonikář, vstupné je zdarma.

Budeme se těšit na vaši návštěvu!

Doporučujeme rezervaci stolu předem na tel. +420 518 618 011, +420 775 700 114 nebo na emailu

 

 

 

 

Festival řízků

19. až 21. 1. 2024

I letos Vám nabízíme od pátku do neděle Festival řízků. Můžete ochutnat jak klasický řízek v trojobalu, vyhlášený vídeňský telecí řízek či zkusit něco nového jako například řízek z klokaní svíčkové v panko strouhance a mnohé další speciality. Většinu řízků děláme v malých 100 g porcích, abyste mohli zkombinovat a vychutnat si více druhů. Dobrou chuť!


V r. 2016 proběhl 1. ročník Festivalu řízků na Bukovanském mlýně a od té doby se každoročně opakuje. Ani letos tomu nebude jinak.

Srdečně Vás zveme na tradiční i méně tradiční řízky smažené pod taktovkou mlynářského šéfkuchaře, který doporučuje např. 300 g Vídeňský telecí řízek smažený v trojobalu s jemnou strouhankou.

Domů si můžete odnést u nás vyuzené vepřové klobásky, uzené maso, zabijačkové speciality, škvarkovou pomazánku, paštiku a sádlo.

Budeme se těšit na vaši návštěvu!

Doporučujeme rezervaci stolu předem na tel. +420 518 618 011, +420 775 700 114 nebo na emailu

 

Zimní zvěřinové hody

8. až 11. 2. 2024

Zvěřinové hody na Bukovanském mlýně nejsou jen obměnou jídelního lístku, ale tradičním svátkem dobrého jídla a vzdáním holdu české myslivosti. Vychutnejte si to nejlepší z našich luhů a hájů moderně a pestře!


Kapitola zvěřiny a zvěřinových specialit, je součástí snad každé kuchařské knihy, ovšem již dávno pominuly doby, kdy zvěřina byla pravidelnou součástí našeho jídelníčku.

U nás se zvěřinové hody staly již tradiční akcí, pořádanou minimálně dvakrát do roka! Již od čtvrtku můžete ochutnat v Mlynářské restauraci výběr tradičních i méně tradičních zvěřinových specialit, které lahodí nejen oku, ale především chuti.

V sobotu od 19 hodin vám v rámci akce zahraje harmonikář vstup ZDARMA.

Tak neváhejte a přijďte i Vy ochutnat to nejlepší z našich luhů a hájů!

Doporučujeme rezervaci stolu i ubytování předem na tel. +420 518 618 011, +420 775 700 114 nebo na e-mailu .

Budeme se těšit na Vaši návštěvu!

 

Košt vín bukovanských vinařů

17. 2. 2024

Všechny milovníky moravských vín zveme na první ročník zimního koštu vína na Bukovanském mlýně. Představí se Vám 5 neprofesionálních soukromých vinařů z Bukovan, kteří svá vína připravují tradičními metodami. Budete tak mít možnost ochutnat rodinná vína, která ve vinotékách nenajdete.


Všechny milovníky moravských vín zveme na první ročník zimního koštu vína na Bukovanském mlýně. Představí se Vám 6 neprofesionálních soukromých vinařů z Bukovan, kteří svá vína připravují tradičními metodami. Budete tak mít možnost ochutnat rodinná vína, která ve vinotékách nenajdete.

Košt se koná v prostorách našeho kvelbeného vinného sklepa. Chybět nebude kvalitní nabídka studené i teplé kuchyně naší restaurace. Přijeďte strávit příjemný den na Bukovanském mlýně a ochutnat skvělá vína od soukromých vinařů z Bukovan.

Termín: sobota 17.2.2023 od 14:00 hod. do 21:00 hod.

Doprava: využijte autobusové linky č. 642 (Kyjov – Bučovice) a přijeďte a odjeďte bez starostí (nově vybudovaná autobusová zastávka přímo u mlýna), bus jezdí téměř každou hodinu oběma směry.

Program: od 16:00 hraje k poslechu a tanci cimbálová muzika.

Vstupné: 150 Kč

Cena zahrnuje: vstup na košt vín, degustační skleničku s logem Bukovanského mlýna, katalog a kulturní program.

Cena nezahrnuje: degustační vzorky vína (v ceně vstupného není zahrnuta konzumace vína. Účastníci koštu si sami, dle svého uvážení a chuti, zakupují žetony na jednotlivé vzorky vína v ceně 10 Kč / kus)

Těší se na Vás
Kolektiv Bukovanského mlýna

 

Rybí speciality na Bukovanském mlýně

1. 3. až 3. 3. 2024

Potřebujete po zimě trochu odlehčit? Doporučujeme vám akci zaměřenou výhradně na rybí pokrmy, připravené z čerstvých ryb z moravských rybníků a řek.


Mlynářská restaurace Bukovanského mlýna vás srdečně zve na tradiční gastronomickou akci zaměřenou na pokrmy z čerstvých ryb moravských rybníků a řek. Těšte se na smažené kapří hranolky se sezamem, pečeného pstruha, pečeného cípala na česneku a další dobroty.

Pro milovníky sladkého připravujeme například patent plněný povidly a mákem a další sladké dobroty z naší kuchyně. K rybím specialitám můžete ochutnat také lahodná moravská vína.

Domů si můžete odnést rybí klobásky u nás vyuzené, uzené maso, zabijačkové speciality, škvarkovou pomazánku, paštiku a sádlo. Doporučujeme také naše lázeňské oplatky v krabičce.

Rezervaci stolu či ubytování vyřídíte na tel. 518 618 011 nebo 775 700 114 či mailem .

Těšíme se na Vaši návštěvu.