Připravované akce

Přehled připravovaných akcí na mlýně

Steaky

3. až 4. 12. 2022

Mlynářská restaurace si pro vás připravila několik druhů šťavnatých steaků. Jedná se o doplněk ke stálému jídelnímu lístku, který bude k dispozici celý víkend. Přijďte i vy ochutnat ty nejlepší steaky na Slovácku na Bukovanský mlýn!


Šťavnatý kus pořádného masa připravený na grilu nebo pečený na pánvi? To je steak. V mlynářské restauraci Vám po celý víkend nabídneme vedle stálého jídelního lístku hned několik druhů steaků připravených z toho nejlepšího masa vybraného naším šéfkuchařem.

Dáte přednost klasickému hovězímu či zkusíte nějakou specialitu? To už necháme na Vás. A tuto „flákotu“ Vám naservírujeme dle Vaší chuti – ať už máte raději rare, medium či well, u nás si zaručeně pochutnáte.

 

Doporučujeme včasnou rezervaci na tel. 518 618 011 nebo 775 700 114 či mailem .

V případě zájmu o ubytování, doporučujeme rezervaci co nejdříve.

 

Steaky 01Steaky 02Steaky 03

Festival řízků

20. až 22. 1. 2023

I letos Vám nabízíme od pátku do neděle Festival řízků. Můžete ochutnat jak klasický řízek v trojobalu, vyhlášený vídeňský telecí řízek či zkusit něco nového jako například řízek z klokaní svíčkové v panko strouhance a mnohé další speciality. Většinu řízků děláme v malých 100 g porcích, abyste mohli zkombinovat a vychutnat si více druhů. Dobrou chuť!


Podle legendy slavný vojevůdce v dopise císaři Františku Josefovi I. doporučil pochoutku, se kterou se seznámil v Benátkách. Jednalo se o kotletu obalovanou směsí strouhanky a parmazánu. Císařský kuchař však parmazán k dispozici neměl a nahradil jej moukou a vejcem. Vynalezl tak vídeňský řízek. Šťavnatý, dobře usmažený řízek se stal oblíbeným pokrmem a je již po mnoho let stálicí i v českých domácnostech.

V r. 2016 proběhl 1. ročník Festivalu řízků na Bukovanském mlýně a od té doby se každoročně opakuje. Ani letos tomu nebude jinak. Srdečně Vás zveme na tradiční i méně tradiční řízky smažené pod taktovkou mlynářského šéfkuchaře, který doporučuje např. 300 g Vídeňský telecí řízek smažený v trojobalu s jemnou strouhankou.

Domů si můžete odnést u nás vyuzené vepřové klobásky, uzené maso, zabijačkové speciality, škvarkovou pomazánku, paštiku a sádlo.

 

 

Budeme se těšit na vaši návštěvu!

Doporučujeme rezervaci stolu předem na tel. +420 518 618 011, +420 775 700 114 nebo na emailu

 

BM web gastro

Košt vín bukovanských vinařů

18. 2. 2023

Všechny milovníky moravských vín zveme na první ročník zimního koštu vína na Bukovanském mlýně. Představí se Vám 5 neprofesionálních soukromých vinařů z Bukovan, kteří svá vína připravují tradičními metodami. Budete tak mít možnost ochutnat rodinná vína, která ve vinotékách nenajdete.


Všechny milovníky moravských vín zveme na první ročník zimního koštu vína na Bukovanském mlýně. Představí se Vám 5 neprofesionálních soukromých vinařů z Bukovan, kteří svá vína připravují tradičními metodami. Budete tak mít možnost ochutnat rodinná vína, která ve vinotékách nenajdete.

Košt se koná v prostorách našeho kvelbeného vinného sklepa.

Chybět nebude kvalitní nabídka studené i teplé kuchyně naší restaurace.

Přijeďte strávit příjemný den na Bukovanském mlýně a ochutnat skvělá vína od soukromých vinařů z Bukovan.

Termín: sobota 18.2.2023 od 14:00 hod. do 21:00 hod.

Od 16:00 hraje k poslechu a tanci cimbálová muzika Dukát.

Vstupné: 150 Kč

Cena zahrnuje: vstup na košt vín, degustační skleničku s logem Bukovanského mlýna, katalog a kulturní program.

Cena nezahrnuje: degustační vzorky vína

(v ceně vstupného není zahrnuta konzumace vína. Účastníci koštu si sami, dle svého uvážení a chuti, zakupují žetony na jednotlivé vzorky vína v ceně 10 Kč / kus)

 

Těší se na Vás
Kolektiv Bukovanského mlýna

 

 

Rybí speciality na Bukovanském mlýně

24. až 26. 2. 2023

Potřebujete po zimě trochu odlehčit? Doporučujeme vám akci zaměřenou výhradně na rybí pokrmy, připravené z čerstvých ryb z moravských rybníků a řek.


Mlynářská restaurace Bukovanského mlýna vás srdečně zve na tradiční gastronomickou akci zaměřenou na pokrmy z čerstvých ryb moravských rybníků a řek. Těšte se na smažené kapří hranolky se sezamem, pečenou štiku na másle, blanšírovaného halibuta a na další dobroty.

Pro milovníky sladkého připravujeme domácí makovou buchtu s vanilkovým krémem a mátou. K rybím specialitám můžete ochutnat také lahodná moravská vína.

Domů si můžete odnést rybí klobásky u nás vyuzené, uzené maso, zabijačkové speciality, škvarkovou pomazánku, paštiku a sádlo. Doporučujeme také naše lázeňské oplatky v krabičce.

Rezervaci stolu či ubytování vyřídíte na tel. 518 618 011 nebo 775 700 114 či mailem .

Těšíme se na Vaši návštěvu.

 

BUTTON PB

 

 

Víkend tradičních omáček

18. až 19. 3. 2023

I letos jsme do kalendáře gastroakcí na Bukovanském mlýně zařadili Víkend tradičních omáček. Omáčky patří k české a moravské kuchyni zcela neodmyslitelně. Mnoho českých hospodyněk již některé recepty ani nezná, nebo je z časových a jiných důvodů doma nevaří. U nás máte možnost ochutnat tradiční i méně tradiční recepty na ty nejoblíbenější omáčky.


I letos jsme do kalendáře gastroakcí na Bukovanském mlýně zařadili Víkend tradičních omáček. Omáčky zcela neodmyslitelně patří k české a moravské klasice. Mnoho českých hospodyněk již bohužel některé recepty nezná, nebo je z časových a jiných důvodů doma nevaří. U nás budete mít možnost vychutnat si tuto klasiku v dobré společnosti v pohodlí stylové Mlynářské restaurace.

Během Víkendu tradičních omáček u nás ochutnáte oblíbené omáčky jako je koprová, křenová, rajská.., ale také tradiční slovácké omáčky, jako je trnková, svíčková apod. , jistě si vyberete!

 

Srdečně Vás zveme na jižní Moravu v období Fašankových slavností. Bude u nás veselo.

Rezervace:

Telefon: 518 618 011, 775 700 114
e-mail:

Těšíme se na vaši návštěvu!

 

Velikonoce

6. až 10. 4. 2023

Na jedny z největších svátků v roce nezapomínáme ani na Bukovanském mlýně. Proto jsme si pro Vás pro tento prodloužený víkend připravili speciální menu – Velikonoční, jarní, nové a výborné! Přijďte si pochutnat na zelený čtvrtek na špenátu nebo vyzkoušejte tradiční rozplývající se mazanec.


Máte-li v plánu letošní Velikonoce nejen prolenošit, udělejte si výlet na Bukovanský mlýn. Přichystali jsme si pro Vás širokou nabídku aktivit pro Vás i Vaše děti. V restauraci můžete ochutnat vynikající tradiční velikonoční speciality, ale i výborná jídla z našeho stálého jídelního lístku :).

 

Dále se po celé 4 dny, pokud bude přát počasí můžete těšit na:

– projížďky na ponících
– prohlídky větrného mlýna
– minigolf pro děti i dospělé
– kontaktní výběh s kozami a ovečkami
– mlynářská masážní stezka

O Velikonoční neděli v čase mezi 11 až 13 hodinou se těšte na ukázky lidových tradic:

– malování vajíček
– pletení pomlázek
– zdobení perníčků

Za hezkého počasí Vás rádi přivítáme i v naší zahradní restauraci.

 

 

Tradiční košt vín na Bukovanském mlýně

22. 4. 2023

Všechny milovníky moravských vín zveme na košt vín, který se na Bukovanském mlýně stal již tradiční akcí. Svá vína zde prezentují výhradně profesionální vinařství spolupracující s Mlynářskou restaurací.


Všechny milovníky moravských vín zveme na KOŠT VÍN, který se na Bukovanském mlýně stal již tradiční akcí. Svá vína zde prezentují výhradně profesionální vinařství spolupracující s Mlynářskou restaurací.

Košt se koná v prostorách našeho kvelbeného vinného sklepa. Pro zpříjemnění celé akce Vás čeká i pravá slovácká tombola! Přijďte zkusit svoje štěstí a ochutnat výborná moravská vína!

Chybět nebude kvalitní nabídka studené i teplé kuchyně naší restaurace. Pokud bude hezky, můžete posedět i v zahradní restauraci. Během akce nerezervujeme místa v restauraci. Děkujeme za pochopení.

Přijeďte strávit příjemný den na Bukovanském mlýně a ochutnat skvělá vína od profesionálů. Součástí akce bude i Soutěž o nejlepší vzorek vína. Vítěz z účastníků hlasování získá poukaz v hodnotě 1000 Kč na služby restaurace Bukovanského mlýna. (Vítězné víno se stane součástí stálé nabídky vinného lístku).

Termín: sobota 22.4.2022 od 14:00 hod. do 21:00 hod.

Vstupné: bude upřesněno

Od 16:00 hraje k poslechu a tanci cimbálová muzika.

Těší se na Vás
Kolektiv Bukovanského mlýna