Gastronomické akce

Každou chvíli jiné speciality, přijďte ochutnat!

STEAKY

7. až 8. 12. 2019

Mlynářská restaurace si pro vás připravila několik druhů šťavnatých steaků. Jedná se o doplněk ke stálému jídelnímu lístku, který bude k dispozici celý víkend. Přijďte i vy ochutnat ty nejlepší steaky na Slovácku na Bukovanský mlýn!


Šťavnatý kus pořádného masa připravený na grilu nebo pečený na pánvi. To je steak. V mlynářské restauraci Vám po celý víkend nabídneme vedle stálého jídelního lístku hned několik druhů steaků připravených z toho nejlepšího masa vybraného naším šéfkuchařem. Dáte přednost klasickému hovězímu či zkusíte nějakou specialitu? To už necháme na Vás. A tuto „flákotu“ Vám naservírujeme dle Vaší chuti – ať už máte raději rare, medium či well, u nás si zaručeně pochutnáte.

 

 

Doporučujeme včasnou rezervaci na tel. 518 618 011 nebo 775 700 114 či mailem .

V případě zájmu o ubytování, doporučujeme rezervaci co nejdříve.

 

 

Steaky 01Steaky 02Steaky 03

Silvestrovský večer na Bukovanském mlýně 2019-2020

31. 12. 2019 až 1. 1. 2020

Užijte si konec roku na mlýně s dobrými lidmi, výborným vínem, zajímavou gastronomií, skvělou muzikou a spoustou zábavy …

31.12.2019 (úterý)

  • Zahájení večera v 19.00 hod.
  • PŘÍPITEK A SILVESTROVSKÁ 3-CHODOVÁ VEČEŘE
  • drobné pohoštění na stoly (slané pečivo, sýry, kanapky, koláčky..), další pohoštění možno objednat z běžného jídelního lístku
  • celý večer hraje skvělá cimbálová muzika MICHALA MILTÁKA ZE STRÁŽNICE k tanci i poslechu
  • v průběhu večera individuálně degustace SEKTŮ A FORTIFIKOVANÝCH VÍN ve vinotéce Rotunda se sklepmistrem (5 vzorků)
  • společný přípitek moravským sektem s uvítáním nového roku
  • ohňostroj pod mlýnem
  • novoroční česnečka a zábava až do ranních hodin

Cena vč. místenky: 1000 Kč / osoba ( program je určen pouze pro dospělé osoby)

Cena zahrnuje: rezervaci místa v mlynářské restauraci, uvítací přípitek, 3–chodovou večeři, drobné pohoštění na stoly, cimbálová muzika do 03:00 hod., sekt na přípitek ( láhev na 2 osoby), přivítání nového roku ohňostrojem pod mlýnem

Objednávku silvestrovského večera můžete provést na recepci Bukovanského mlýna. Více informací k volným místům na tel. +420 518 618 011, + 420 775 700 114 nebo na emailu info@bukovansky-mlyn.cz.

K Silvestrovskému večeru na Bukovanském si můžete dokoupit i ubytování v penzionu Régio v Kyjově, bližší informace k ubytování naleznete na ZDE.

 

Festival řízků

17. až 19. 1. 2020

I letos Vám nabízíme od pátku do neděle festival řízků. Můžete ochutnat jak klasický řízek v trojobalu, vyhlášený vídeňský telecí řízek či zkusit něco nového jako například jehněčí plec naloženou v brusinkách, klokaní svíčkovou v bylinkové strouhance či býčí žlázy a mnohé další. Většinu řízků děláme i v malých 100 g porcích, abyste mohli zkombinovat a vychutnat si více druhů. Dobrou chuť!


Podle legendy slavný vojevůdce v dopise císaři Františku Josefovi I. doporučil pochoutku, se kterou se seznámil v Benátkách. Jednalo se o kotletu obalovanou směsí strouhanky a parmazánu. Císařský kuchař však parmazán k dispozici neměl a nahradil jej moukou a vejcem. Vynalezl tak vídeňský řízek. Šťavnatý, dobře usmažený řízek se stal oblíbeným pokrmem a je již po mnoho let stálicí i v českých domácnostech. Poměrně jednoduché jídlo se na našich stolech objevuje jako rychlá večeře i sváteční oběd. Obliba tohoto jídla je stále neutuchající. Smažený řízek se dá udělat téměř z každého masa. V r. 2016 proběhl 1.ročník Festivalu řízků na Bukovanském mlýně a od té doby se každoročně opakuje.

Těšíme se na Vaši návštěvu

 

BM web gastro

Zvěřinové hody

13. až 16. 2. 2020

Zvěřinové hody na Bukovanském mlýně nejsou jen obměnou jídelního lístku, ale tradičním svátkem dobrého jídla a vzdáním holdu české myslivosti. Vychutnejte si to nejlepší z českých luhů a hájů tentokrát trochu jinak – moderně a pestře!


Kapitola zvěřiny a zvěřinových specialit, je součástí snad každé kuchařské knihy, ovšem již dávno pominuly doby, kdy zvěřina byla pravidelnou součástí našeho jídelníčku.
U nás se zvěřinové hody staly již tradiční akcí, pořádanou minimálně dvakrát do roka! Již od čtvrtku můžete ochutnat v Mlynářské restauraci výběr tradičních i méně tradičních zvěřinových specialit, které lahodí nejen oku, ale především chuti. Tak neváhejte a přijďte i Vy ochutnat to nejlepší z našich lesů!

V sobotu i neděli Vám náš zkušený sklepmistr doporučí vhodná vína k vybranému jídlu.

V sobotu od 19:00 Vám večer zpříjemní harmonikář, vstupné je zdarma.

Budeme se těšit na Vaši návštěvu!

 

Doporučujeme rezervaci stolu předem na tel. +420 518 618 011, +420 775 700 114 nebo na emailu .

 

Víkend tradičních omáček

29. 2. až 1. 3. 2020

Nově jsme do kalendáře gastroakcí na Bukovanském mlýně zařadili Víkend tradičních omáček. Omáčky patří k české a moravské kuchyni zcela neodmyslitelně. Mnoho českých hospodyněk již některé recepty ani nezná, nebo je z časových a jiných důvodů doma nevaří. U nás máte možnost ochutnat tradiční i méně tradiční recepty na ty nejoblíbenější omáčky.


Během Víkendu tradičních omáček u nás ochutnáte oblíbené omáčky jako je svíčková, koprová, křenová, rajská.., ale také tradiční slovácké omáčky, jako je zabíjačková, česneková a trnková. Nebudou chybět ani méně tradiční omáčky jako okurková a houbová.

 

Rybí speciality na Bukovanském mlýně

27. až 29. 3. 2020

Potřebujete po zimě trochu odlehčit? Doporučujeme vám akci zaměřenou výhradně na rybí pokrmy, připravené z čerstvých ryb z moravských rybníků a řek.


Mlynářská restaurace Bukovanského mlýna již tradičně každoročně pořádá i rybí speciality. Tato gastronomická akce si rok od roku získává stále více příznivců. Rybí pokrmy jsou připraveny z čerstvých ryb převážně z moravských rybníků a řek, ale stejně jako loni i letos máme v nabídce rovněž exotické ryby.

 

Rezervaci stolu či ubytování vyřídíte na tel. 518 618 011 nebo 775 700 114 či mailem info@bukovansky-mlyn.cz

Těšíme se na Vaši návštěvu

BUTTON PB

 

Rybí speciality