Gastronomické akce

Každou chvíli jiné speciality, přijďte ochutnat!

Zvěřinové hody

24. až 27. 10. 2019

Zvěřinové hody jsou jednou z nejoblíbenějších a hojně navštěvovaných akcí. Doporučujeme rezervaci stolu předem, těšíme se na Vaši návštěvu.


Kapitola zvěřiny a zvěřinových specialit, je součástí snad každé kuchařské knihy, ovšem již dávno pominuly doby, kdy zvěřina byla pravidelnou součástí našeho jídelníčku.
U nás se zvěřinové hody staly již tradiční akcí, pořádanou minimálně dvakrát do roka! Již od čtvrtku můžete ochutnat v Mlynářské restauraci výběr tradičních i méně tradičních zvěřinových specialit, které lahodí nejen oku, ale především chuti. Tak neváhejte a přijďte i Vy ochutnat to nejlepší z našich lesů!

V sobotu i neděli Vám náš zkušený sklepmistr doporučí vhodná vína k vybranému jídlu.

V sobotu od 19:00 Vám večer zpříjemní cimbál, vstupné je zdarma.

Budeme se těšit na Vaši návštěvu!

 

 

 

 

Doporučujeme rezervaci stolu předem na tel. +420 518 618 011, +420 775 700 114 nebo na emailu .

Z hygienických a provozních důvodů není pes v restauraci možný. Děkujeme za pochopení.

 

zvěřinové hody na Bukovanském mlýně

Husí a kachní hody

8. až 10. 11. 2019

Ke Svatému Martinu neodmyslitelně patří i Svatomartinská husa. Vychutnejte si tento tradiční pokrm v restauraci Bukovanský mlýn.


Původ spojitosti mezi svatým Martinem a husou můžeme nalézt také v legendě, která praví, že svatý Martin se před svou volbou biskupem ze skromnosti skrýval v husníku, ale husy ho svým kdákáním prozradily a tak nyní za trest pykají na svatomartinském pekáči. Martinská husa je také spojena s otevíráním nových, Svatomartinských vín. Vinné sklepy jsou začátkem listopadu již „vyčištěny“ od starších ročníků vín a do sudů přichází víno mladé.

Přijďte i Vy na výtečné husí a kachní speciality od našich skvělých kuchařů.

V sobotu od 19:00 Vám večer zpříjemní cimbálová muzika, vstupné je zdarma.

Odneste si s sebou domů domácí husí klobásky nebo čerstvé pecáky či patenty.

Budeme se těšit na vaši návštěvu!

Doporučujeme rezervaci stolu předem na tel. +420 518 618 011, +420 775 700 114 nebo na emailu

Od pondělí 11.11. 2019 nezapomeňte ochutnat lahodné Svatomartinské víno, které bude v tento den ve večerních hodinách prezentovat náš zkušený sklepmistr Pavel Hlavinka. Bližší informace o této akci budou co nejdříve doplněny.

 

Steaky

7. až 8. 12. 2019

Mlynářská restaurace si pro vás připravila několik druhů šťavnatých steaků. Jedná se o doplněk ke stálému jídelnímu lístku, který bude k dispozici celý víkend. Přijďte i vy ochutnat ty nejlepší steaky na Slovácku na Bukovanský mlýn!


Šťavnatý kus pořádného masa připravený na grilu nebo pečený na pánvi. To je steak. V mlynářské restauraci Vám po celý víkend nabídneme vedle stálého jídelního lístku hned několik druhů steaků připravených z toho nejlepšího masa vybraného naším šéfkuchařem. Dáte přednost klasickému hovězímu či zkusíte nějakou specialitu? To už necháme na Vás. A tuto „flákotu“ Vám naservírujeme dle Vaší chuti – ať už máte raději rare, medium či well, u nás si zaručeně pochutnáte.

V případě zájmu o ubytování, doporučujeme rezervaci co nejdříve.

Doporučujeme včasnou rezervaci na tel. 518 618 011 nebo 775 700 114 či mailem .

 

Steaky 01Steaky 02Steaky 03

Silvestrovský večer na Bukovanském mlýně 2019-2020

31. 12. 2019 až 1. 1. 2020

Užijte si konec roku na mlýně s dobrými lidmi, výborným vínem, zajímavou gastronomií, skvělou muzikou a spoustou zábavy …

31.12.2019 (úterý)

  • Zahájení večera v 19.00 hod.
  • PŘÍPITEK A SILVESTROVSKÁ 3-CHODOVÁ VEČEŘE
  • drobné pohoštění na stoly (slané pečivo, sýry, kanapky, koláčky..), další pohoštění možno objednat z běžného jídelního lístku
  • celý večer hraje skvělá cimbálová muzika MICHALA MILTÁKA ZE STRÁŽNICE k tanci i poslechu
  • v průběhu večera individuálně degustace SEKTŮ A FORTIFIKOVANÝCH VÍN ve vinotéce Rotunda se sklepmistrem (5 vzorků)
  • společný přípitek moravským sektem s uvítáním nového roku
  • ohňostroj pod mlýnem
  • novoroční česnečka a zábava až do ranních hodin

Cena vč. místenky: 1000 Kč / osoba ( program je určen pouze pro dospělé osoby)

Cena zahrnuje: rezervaci místa v mlynářské restauraci, uvítací přípitek, 3–chodovou večeři, drobné pohoštění na stoly, cimbálová muzika do 03:00 hod., sekt na přípitek ( láhev na 2 osoby), přivítání nového roku ohňostrojem pod mlýnem

Objednávku silvestrovského večera můžete provést na recepci Bukovanského mlýna. Více informací k volným místům na tel. +420 518 618 011, + 420 775 700 114 nebo na emailu info@bukovansky-mlyn.cz.

K Silvestrovskému večeru na Bukovanském si můžete dokoupit i ubytování v penzionu Régio v Kyjově, bližší informace k ubytování naleznete na ZDE.

 

Festival řízků

17. až 19. 1. 2020

I letos Vám nabízíme od pátku do neděle festival řízků. Můžete ochutnat jak klasický řízek v trojobalu, vyhlášený vídeňský telecí řízek či zkusit něco nového jako například jehněčí plec naloženou v brusinkách, klokaní svíčkovou v bylinkové strouhance či býčí žlázy a mnohé další. Většinu řízků děláme i v malých 100 g porcích, abyste mohli zkombinovat a vychutnat si více druhů. Dobrou chuť!


Podle legendy slavný vojevůdce v dopise císaři Františku Josefovi I. doporučil pochoutku, se kterou se seznámil v Benátkách. Jednalo se o kotletu obalovanou směsí strouhanky a parmazánu. Císařský kuchař však parmazán k dispozici neměl a nahradil jej moukou a vejcem. Vynalezl tak vídeňský řízek. Šťavnatý, dobře usmažený řízek se stal oblíbeným pokrmem a je již po mnoho let stálicí i v českých domácnostech. Poměrně jednoduché jídlo se na našich stolech objevuje jako rychlá večeře i sváteční oběd. Obliba tohoto jídla je stále neutuchající. Smažený řízek se dá udělat téměř z každého masa. V r. 2016 proběhl 1.ročník Festivalu řízků na Bukovanském mlýně a od té doby se každoročně opakuje.

Těšíme se na Vaši návštěvu

 

BM web gastro

Zvěřinové hody

13. až 16. 2. 2020

Zvěřinové hody na Bukovanském mlýně nejsou jen obměnou jídelního lístku, ale tradičním svátkem dobrého jídla a vzdáním holdu české myslivosti. Vychutnejte si to nejlepší z českých luhů a hájů tentokrát trochu jinak – moderně a pestře!


Kapitola zvěřiny a zvěřinových specialit, je součástí snad každé kuchařské knihy, ovšem již dávno pominuly doby, kdy zvěřina byla pravidelnou součástí našeho jídelníčku.
U nás se zvěřinové hody staly již tradiční akcí, pořádanou minimálně dvakrát do roka! Již od čtvrtku můžete ochutnat v Mlynářské restauraci výběr tradičních i méně tradičních zvěřinových specialit, které lahodí nejen oku, ale především chuti. Tak neváhejte a přijďte i Vy ochutnat to nejlepší z našich lesů!

V sobotu i neděli Vám náš zkušený sklepmistr doporučí vhodná vína k vybranému jídlu.

V sobotu od 19:00 Vám večer zpříjemní harmonikář, vstupné je zdarma.

Budeme se těšit na Vaši návštěvu!

 

Doporučujeme rezervaci stolu předem na tel. +420 518 618 011, +420 775 700 114 nebo na emailu .