Slovenská kuchyně je v mnoha ohledech podobná té české, možná i proto je mezi českými gurmány i širokou veřejností velmi oblíbená. I přesto, že jsme si však s našimi slovenskými sousedy tak blízcí, najdeme ve slovenské gastronomii mnoho odlišností. Mezi tradiční pokrmy patří například brynzové halušky se slaninou, živáňská pečínka, guláš z berana, pečené husí stehno, sladké nadýchané pirohy nebo bramborové šulánky s mákem či opečenou strouhankou. Zapomenout nemůžeme ani na tak typickou kyselicu, tedy hustou zelnou polévku s uzeninou a kysanou smetanou. Už se vám sbíhají sliny? Odložte vařečky! Tradiční slovenské dobroty vám nabídneme na Bukovanském mlýně!
Můžete se těšit na tradiční pokrmy z kvalitních čerstvých surovin.
Během dnů Slovenské kuchyně bude probíhat ochutnávka vín proslulého vinařství Víno Masaryk ze Skalice.
K ochutnávce bude k dispozici po celý víkend 5 vzorků vín. Ochutnat můžete skvělou Frankovku (Rubín), které se ve Skalici daří jako nikde ve střední Evropě. Dále budou v nabídce slovenští novošlechtěnci Breslava a Noria. Chybět nesmí ani známkové víno Enem s příběhem, který se dozvíte až na místě …
Udělejte si se svojí drahou polovičkou romantický večer u nás na Bukovanském mlýně. Navštivte naši rozhlednu, dejte si lahodné vínečko a prožijte noc ve stylovém pokoji.
Standardní cena dvoulůžkového pokoje je 1 590 Kč/noc, nyní zvýhodněná cena ubytování na Dny slovenské kuchyně 990 Kč/noc.
Rezervaci stolu či ubytování vyřídíte na tel. 518 618 011 nebo 775 700 114 či mailem .
Těšíme se na Vaši návštěvu
Kolektiv Bukovanského mlýna 🙂